Hoppa till sidans innehåll

Orientering


Klubben erbjuder ett brett utbud av träningsmöjligheter både inomhus och utomhus, beroende på sesång. Läs mer om vilka träningar som gäller för de fyra årstiderna.

Vi har valt att dela in träningsgrupperna efter färg, där färgerna symboliserar en viss svårighetsgrad enligt en utvecklingstrappa. Ni kan läsa mer om fägindelningen under fliken utvecklingstappan. Klubben bedriver ledarledd orienteringsträning för grön, vit, gul och orange svårighetsgrad samt bredd och motions orientering i närområdet kring Hjärnap. Vi har även gruppträningar för violett, juniorer och seniorer både i närområdet och i den nordvästskånska kretsen.

Vår / Höst schema

  Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag
Grön       OL-teknik   Tävling Tävling
Vit       OL-teknik   Tävling Tävling
Gul Traillöpning     OL-teknik   Tävling Tävling
Orange Traillöpning OLNV   OL-teknik   Tävling Tävling
Violett Traillöpning OLNV   Intervall   Tävling Tävling
Junior Traillöpning OLNV   Intervall   Tävling Tävling
Senior Traillöpning OLNV   Intervall   Tävling Tävling
Bredd/motion Traillöpning OLNV   OL-teknik   Tävling Tävling

 

Vinterschema läggs upp senare i höst

OL-teknik

Orienteringsträning med varierade övningar som kan genomföras enskilt eller i grupp. Samling kl 17:55 sker ute vid angiven plats för respektive träning, se koordinater för varje träning i kalendern. Kl 18:00 kör vi kort gemensam information, därefter sker gruppvis genomgång av dagens övning

Traillöpning

Träningen i grupp där vi tillsammans utforska skogens mindre stigar och härliga skogspartier. Vi kommer att fokusera på kondition och koordination så att vi smidigt kan ta oss fram i olika terräng typer. Samling klockan 17:55, gemensam start 18:00.

Intervallträning

Lekfull intervallträning med fart- och tempomoment av varierande typ, där vi anpassar fart och längd efter gruppen förmåga.Vi samlas vid klubblokalen 17.55 och utspring/avresa kl 18.00

OLNV

OLNV står för OrienteringsLöpning i NordVästra Skåne. Det är ett samarbete mellan klubbarna i nordvästra Skåne, framförallt när det gäller teknikträning på gul nivå och uppåt. Vi rekommenderar att du som löpare behärskar alla stegen på gul nivå innan ni åker på dessa träningar.

Vinter-ol

Under vintern kommer vi att erbjuda möjligheten för alla klubbmedlemmar att orienteringsträna i närområdet, varannan lördag. Träningen sker på egenhand och med valfri starttid mellan klockan 09-11, de kommer inte att finnas någon ledare på plats. Träningen består av 5-6 slingor från grön nivå (1,5km) upp till orange/violett vuxen (5km). Kartorna finns i lådor vid parkeringen för självservering. Man ansvara själv för närvaroregistrering och avprickning. Se kalendern för den senaste informationen om samlingsplats / parkering.

Inomhusträning för grön och vit grupp

Med start från vecka 45 finns de möjlighet till inomhusträning i Förslövs idrottshall för grön och vit grupp. Klockan 18:00 värmer upp med en orienteringsrelaterad övning, för att sedan tränar styrka, kondition, koordination, och så avslutar vi med en rolig lek. 

Inomhusträning för gul grupp och uppåt

Med start från vecka 45 finns de möjlighet till inomhusträning i Förslövs idrottshall för gul grupp och uppåt. Klockan 18:00 värmer upp med en löprunda utomhus, och ca 18:45 går in i hallen. Vi kommer träna styrka, kondition, koordination. 

Lördagslöp - distanslöpning (för dig som är 15 år och uppåt)

Uppdaterad: 13 MAR 2018 19:10 Skribent: Jonatan Höst


EventorBanner178x42_3

 

Våra sponsorer

 

Postadress:
Hjärnarps OL - Orientering
Diligensvägen 3
26698 Hjärnarp

Kontakt:
Tel: +46704220030
E-post: This is a mailto link

Se all info