Hoppa till sidans innehåll

Orientering


Vinterträning för Hjärnarporienterare!

Under vintern erbjuder klubben ett antal möjligheter till träning, både inomhus och utomhus.

Inomhusträning för grön och vit grupp

Med start från vecka 45 finns de möjlighet till inomhusträning i Förslövs idrottshall för grön och vit grupp. Klockan 18:00 värmer upp med en orienteringsrelaterad övning, för att sedan tränar styrka, kondition, koordination, och så avslutar vi med en rolig lek. 

 

Inomhusträning för gul nivå och uppåt (är inställd tills vidare, Covid-19)

 

Intervallträning från gul nivå och uppåt

Varje torsdag med start från vecka 46 finns de möjlighet att delta på intervallträning. En lekfull träning med fart- och tempomoment av varierande typ. Träningarna genomförs i största möjliga mån tillsammans med våra juniorer / seniorer där vi anpassar fart och längd efter gruppen förmåga. Vi samlas vid klubblokalen 17.50 och utspring/avresa kl 18.00.

 

Vinter-ol

Under vintern kommer vi att erbjuda möjligheten för alla klubbmedlemmar att orienteringsträna i närområdet, varannan lördag. Träningen sker på egenhand och med valfri starttid mellan klockan 09-11, de kommer inte att finnas någon ledare på plats. Träningen består av 5-6 slingor från grön nivå (1,5km) upp till orange/violett vuxen (5km). Kartorna finns i lådor vid parkeringen för självservering. Man ansvara själv för närvaroregistrering och avprickning. Se kalendern för den senaste informationen om samlingsplats / parkering.

 

OLNV

OLNV står för OrienteringsLöpning i NordVästra Skåne. Det är ett samarbete mellan klubbarna i nordvästra Skåne, framförallt när det gäller teknikträning på gul nivå och uppåt. Vi rekommenderar att du som löpare behärskar alla stegen på gul nivå innan ni åker på dessa träningar.

Natträningar: Tisdagar vecka 46, 48, 50, 2, 4, 5, 7, 9 och 10

Dagträningar: Lördagarna vecka 47, 50, 2, 4 samt 6

Anmälan: i Eventor (”inkludera klubbtävlingar”), eller anmäl till This is a mailto link

 

Lördagslöp - distanslöpning (för dig som är 15 år och uppåt)

Lördagslöpen är öppna träningar för alla, men i första hand för dig som är 15 år och uppåt. Vi springer varierande runder som är planerade i förväg och som till merparten går längs med stig- och vägnät. Innan start delar vi in oss i grupper beroende på löphastighet, där tempot anpassas efter förmåga.

Träningarna startar den 5 december och håller på till mitten på februari, med undantag för lördagar med OLNV träning. Ca hälften av träningstillfällena utgår från klubblokalen, med start klockan 9.00 och samling 10 minuter innan. Håll utkik i kalander på kubben hemsida för den senaste informationen.

Känner du dig osäker på om du hinner med, orkar springa eller har andra funderingar inför lördagslöpen så tveka inte att skicka ett mejl till This is a mailto link

Uppdaterad: 13 MAR 2018 19:10 Skribent: Jonatan Höst


EventorBanner178x42_3

 

Våra sponsorer

 

Postadress:
Hjärnarps OL - Orientering
Diligensvägen 3
26698 Hjärnarp

Kontakt:
Tel: +46704220030
E-post: This is a mailto link

Se all info