Hoppa till sidans innehåll

Vit nivå


Det andra steget i Trappan är vit nivå. Här fortsätter man att träna på ledstångsorientering. Ledstängerna är dock lite svårare och kanske lite mindre tydliga. Kontrollerna kan ibland sitta vid sidan av ledstången, så det gäller att träna på att ha framförhållning i orienteringen. På den vita nivån kommer man också att träna på de första vägvalsproblemen och man kommer att träna på att gena och snedda över öppen mark.

Checklista vit nivå
Innan man går vidare från vit till gul nivå är det viktigt att alla delar i utvecklingstrapppans vita nivå är intränade så att löparen kan klara av alla svårigheter och utmaningar man möts av på en vit bana. Ett bra förhållningssätt är att först när man behärskar alla moment på vit nivå börjar man tävla på vita banor. Då är det också dags att börja träna på den gula nivån.

För att underlätta finns nu en enkel checklista där man tillsammans kan stämma av hur långt löparen har kommit i sin utveckling. Idén med checklistan är att löpare  tillsammans med tränare / förälder går igenom steg för steg och checkar av vad man kan. Det är viktigt att du som tränare / förälder också iakttar, följer upp och bildar dig en egen uppfattning om löparen.

Länk till checklista

Detta lär vi oss på vit nivå:

  • Orientera längs mindre tydliga ledstänger
  • Kontrollbeskrivning - kontrollföremål
  • Kartläsning och kontrolltagning
  • Kartläsning med enkel framförhållning
  • Se vägval
  • Passa kartan med kompass
  • Gena över öppen mark

 

Uppdaterad: 21 MAJ 2019 21:40 Skribent: Per Sigbo
E-post: Adressen Gömd


EventorBanner178x42_3

 

Våra sponsorer

 

Postadress:
Hjärnarps OL - Orientering
Diligensvägen 3
26698 Hjärnarp

Kontakt:
Tel: +46704220030
E-post: This is a mailto link

Se all info