Föreningens Policy

Policy för
Hjärnarps OL

Uppdaterad 2017-10-18

Hjärnarps policy ska ses som ett levande dokument och kan därför komma att ändras. Vi ber därför alla medlemmar att med jämna mellanrum uppdatera sig på detta dokument och ta del av de förändringar som skett.

Innehåll:

Alkohol och droger. 1

Trafik. 1

- Förare av motorfordon. 1

- Passagerare. 2

- Fordonet. 2

- Cykling. 2

Klädsel2

- Tävling

2- Träning

. 2

Medlemmars engagemang

Kostnader för medlemmar

- Läger för ungdomar

. 3

- Utebliven start

- Sommartävlingar

Alkohol och droger

Medlemmar i Hjärnarps OL ska bedriva en aktiv ungdomsverksamhet inriktad mot motion, orientering och skidor mot ett sunt liv. Vid valda tillfällen, dock minst en gång årligen ska ungdomarna informeras om den skadliga inverkan som alkohol och droger har på kroppen samt de prestationsförsämringar som dessa åstadkommer. Det åligger samtliga vuxna medlemmar att aktivt delta i denna information samt föregå med gott exempel. Vid misstanke om användande av prestationshöjande medel eller droger hos ungdom har medlemmar och ytterst styrelsen ansvar att vidta åtgärder.

Trafik

Medlemmar ska under resor som sker gemensamt med klubben till träningar, tävlingar, läger mm. resa under ett så trafiksäkert sätt som möjligt. Därför ska följande punkter följas så långt som det är möjligt.

Förare av motorfordon

Ska ha haft körkort för det aktuella fordonet minst tre år om inte passagerarna endast består av nära släkt. Föraren ska under resa köra enligt gällande trafikregler och anpassa sin körning så att resan sker trafiksäkert. Vid längre resor (restid mer än fyra timmar) ska det finnas två förare så att byten är möjliga. Föraren ska vara väl utvilad innan avresa och inte var påverkad av alkohol eller mediciner som påverkar förarens förmåga att köra trafiksäkert. Det är föraren som har yttersta ansvaret för att alla använder bilbälten.

Föraren ska inte skicka eller läsa SMS under färden, och bör undvika att tala i telefon då dessa moment bidrar till en säkerhetsrisk.

Passagerare

Ska under hela resan använda bilbälte samt uppföra sig på ett sätt så att föraren inte distraheras.

Fordonet

Godkänt att framföra i trafik och ha giltig försäkring, godkända däck och ha fungerande säkerhetsbälte för alla passagerare.

Cykling

När vi cyklar och är under 15 år ska hjälm användas och över 15 år bör hjälm användas. Ledare ska föregå med gott exempel och ska därför helst använda hjälm. Vid mörker ska ljus finnas och användas på cykeln.

Klädsel

Tävling

Alla medlemmar i Hjärnarps OL som vid tävling representerar klubben ska i möjligaste mån följa detta:
* använd av klubben godkänd tävlingströja (senaste modellen).
* håll tröjan hel och ren. Sponsortrycken ska synas. Tänk på våra sponsorer.
* använd klubbjacka eller klubbtröja vid prisutdelning.

Träning

Vid orienteringsträning ska alltid heltäckande klädsel användas.

Medlemmars engagemang

Styrelsen önskar att alla medlemmar gör vad man kan för att hjälpa till vid föreningens årliga orienteringsarrangemang och inkomstbringande uppdrag. De senare omfattar för närvarande Rögle och Lergökarallyt (båda är parkeringsuppdrag).
Detta är inte krav och saknar följder för medlemmar som inte kan närvara men föreningen lider svårt om vi saknar funktionärer vid dessa tillfällen.

Kostnader för medlemmar

Medlems- och aktivitetsavgift

Klubben har två avgifter; Medlemsavgift och aktivitetsavgift.
Medlemsavgiften är en årlig avgift som bestäms av årsmötet och har följande nivåer:
Familj (Två vuxna plus två barn upp till 16 år) - 1200 kr
Senior och junior (över 16 år) - 600 kr
Ungdom (upp till 16 år) - 300 kr
Stödmedlem - 100 kr eller mer

Aktivitetsavgiften är en årlig avgift som betalas av de som sprungit tre eller fler tävlingar under året.
Avgiften tas ut vid halvårsskiftet för de som tävlat under våren och i slutet av året för de som enbart tävlat under hösten.
Nivåer:
Senior (över 20 år) - 300 kr
Junior (17-20 år) - 200 kr
Ungdom (upp till 16 år) - 100 kr

Läger för ungdomar

1. 100% subvention vid deltagande i tävlingar och läger där uttagning skett.
2. 100% subvention vid deltagande i mästerskapstävlingar (SSM, GM, USM).
3. 50% subvention vid deltagande i övriga läger och aktiviteter, max 1000 kr/år/ungdom.

Utebliven start

Om man anmält sig till en tävling och inte startar på denna så får man själv betala startavgiften. Denna faktureras ut från klubben och detta gäller oavsett orsak till den uteblivna starten.

Sommartävlingar

De tävlingar som klassas som sommartävlingar och infaller under månaderna juni, juli och augusti betalas av medlemmen själv. Exempel är tre skåningar och en dansk, hallands 3-dagars och O-ringen.

Uppdaterad: 2017-10-18 09:09
Skribent: Styrelsen